OVK besiktning - obligatorisk ventilationskontroll

Mätning vid OVK besiktning.

OVK besiktning av din inomhusmiljö

OVK besiktning – obligatorisk ventilationskontroll – ska görs regelbundet i de flesta byggnader för att visa att ventilationssystemet fungerar. Kontrollen genomförs av en certifierad kontrollant som förutom att bekräfta ventilationssystemets funktion ska föreslå energiförbättrande åtgärder. Det är byggnadens ägare, till exempel bostadsrättsföreningen, som ska se till att OVK utförs.   

Boka OVK
OVK besiktning för nybyggnation, utförd av Lindesbergs Sotningsdistrikt AB.

Kontroll vid nybyggnation - enligt Boverkets krav

Ventilationen är en viktig del i en nybyggd eller väsentlig förändrad byggnad och ska därför kontrolleras så den uppfyller Boverkets krav. Vi besiktigar alla typer av ventilationssystem för att försäkra er att ni har en anläggning som lever upp till kraven för en god inomhusmiljö. 

Boka OVK
OVK besiktning utförd av LSAB.

Återkommande kontroll av ventilation

Offentliga byggnader, hyres- och bostadsrättslägenheter och arbetsplatser undantaget industrin sak återkommande kontrollera ventilationen. Intervallen bestäms av verksamheten och typ av anläggning men är antingen 3 eller 6 år. Syftet är att kontrollera att ventilationen fungerar som avsett och att inomhusmiljön är bra.

Boka OVK

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll? Använd gärna vår bokningsportal.

Vill du ha ett kostnadsfritt hembesök, om du funderar på att skaffa luftvärmepump? Har du övriga frågor gällande sotning och våra tjänster?

Skriv till oss här i formuläret! Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar.

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 15.00 (lunch 12.00–13.00) på tel 0581-134 60

Kundtjänst hos Lindesbergs Sotningsdistrikt AB.