Besiktning vid överlåtelse & nyinstallation av eldstad

Statuskontroll och besiktning av skorsten & eldstad.

Statuskontroll av skorsten & eldstad

När det blivit dags för underhåll, byte av eldstad eller bränsle talar sotarens statuskontroll och funktionsundersökning om för dig i vilket skick din skorsten och eldstad är, och vad som eventuellt är i behov av
att åtgärdas. Statuskontrollen kan även utgöra ett kvitto för de åtgärder som redan blivit gjorda.

Kontrollen hjälper dig göra rätt val för din trygghet, säkerhet och plånboks skull. Vi utför besiktning av eldstad och skorsten i Lindesberg, Nora och andra närliggande områden.

Boka besiktning här
Med installationsbesiktningen kontrolleras att byggnadsbestämmelserna uppfylls.

INSTALLATIONSBESIKTNING

Med installationsbesiktningen kontrolleras att byggnadsbestämmelserna uppfylls, att din eldstad fungerar på det sätt som avses, att röken inte slår ned hos grannen och att du fått det du betalt för. Allt detta för att den eldstad som du installerat ska fungera på ett bra och säkert sätt i många år framöver.

Boka besiktning här
En överlåtelsebesiktning hjälper dig till ett tryggare husköp.

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

En överlåtelsebesiktning hjälper dig till ett tryggare husköp och att uppfylla ”köparens undersökningsplikt” samt ge besked om vad som kan förväntas av eldstadens och skorstenens tekniska status. Överlåtelsebesiktningen ger besked om öppna spisen i vardagsrummet verkligen fungerar, om pannan i källaren går att elda ved i eller om
kakelugnen snart behöver repareras. Viktiga frågor – och ännu viktigare svar – för att få en helhetsbild av det du har för avsikt att köpa.

Boka besiktning här
Sprängbesiktning utförs före och efter sprängning – eller vid annat arbete som skapar kraftiga vibrationer.

SPRÄNGBESIKTNING

Sprängbesiktning utförs före och efter sprängning – eller vid annat arbete som skapar kraftiga vibrationer. Besiktningen ska utföras inom 50 meter vid grundläggning på berg och 100 meter på lera.

Förrättningen avser att dokumentera eventuella förändringar som uppstått – eller om tätheten hos rökkanaler har förändrats.

Skicka förfrågan
Besiktning med SSR Godkänd Besiktning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll? Använd gärna vår bokningsportal.

Vill du ha ett kostnadsfritt hembesök, om du funderar på att skaffa luftvärmepump? Har du övriga frågor gällande sotning och våra tjänster?

Skriv till oss här i formuläret! Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar.

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 15.00 (lunch 12.00–13.00) på tel 0581-134 60

Kundtjänst hos Lindesbergs Sotningsdistrikt AB.