Tillbaka till hemsidan
Man som fått hjälp att välja luftvärmepump till sin bostad.
Ventilationsskolan

Bra att veta inför valet av luftvärmepump

Med skenande elpriser blir fördelarna med att investera i en luftvärmepump än mer uppenbara. Det handlar både om att komma åt den långsiktiga effekten, som att kunna minska bostadens uppvärmningskostnad. Men också om den direkta förbättringen av inomhusmiljön, både när det kommer till luftkvalitet och skön temperatur, varma och kalla dagar. Här berättar vi mer om luftvärmepumpar och vad som är viktigt att tänka på inför ditt val.

LÄS MER
Imma i badrum, på duschvägg, som uppstått p.g.a. dålig ventilation.
Ventilationsskolan

Imma på badrumsspegeln – vad orsakar vad i din inomhusmiljö?

Dröjer sig imman på badrumsspegeln kvar en lång stund efter att du har duschat? Blir det ofta kondens på insidan av fönsterrutorna? Störs du av jobbig lukt? Eller har du återkommande huvudvärk och svårt att koncentrera dig? Då kan det vara dags att se över ventilationen.

LÄS MER
Trevlig sotare som arbetar med ventilation hos LSAB.
Ventilationsskolan

Vilket ventilationssystem har din fastighet?

Vad är det som krävs för att få bra ventilation? Svaret på den frågan är inte helt enkel, men en bra grund är att känna till vilka fördelar och nackdelar som finns med våra olika ventilationssystem; Självdragsventilation (S), Frånluftsventilation (F) och Från- och tilluftsventilation (FT). Om systemet dessutom tar vara på energin för att värma till exempel vatten läggs ett X till förkortningen, som då blir FX eller FTX. X:et står alltså för återvinning.

LÄS MER