Sverigepumpen - Energieffektiv uppvärmning av varmvatten

Luftvärmepump Bereda med varmvattenberedare

Bereda är den nya generationens varmvattenberedare med egen luftvärmepump. Systemet, som består av en golvstående innetank samt en utedel, kan minska din energiförbrukning för uppvärmning av tappvarmvatten med upp till 70%*. Med slitstark konstruktion och hög prestanda får du en kostnadseffektiv värmepump som varar länge.

Med varmvattenberedaren Bereda från Sverigepumpen kan du med några enkla knapptryckningar styra varmvattenproduktionen till maximal kostnadseffektivitet. Luftvärmetekniken gör att du kan producera varmvatten med en temperatur upp till +55° C. Med hjälp av den inbyggda elpatronen kan du öka temperaturen upp till +75° C. Den inbyggda smarta tekniken gör dessutom att du kan producera varmvatten när elpriset är som lägst under dygnet. Har du ett timprisabonnemang kan det vara lönsamt att värma vattnet på natten, då elpriset är lägre. Tillsammans fungerar tanken och det varma vattnet som ett batteri och tappar så lite energi att det fortfarande är varmt på dagen. Genom anläggningens höga effektivitet kan du därmed minska upp till 70% av din energiförbrukning för produktion av tappvarmvatten*.

Varmvattenberedare - LSAB

En uppskattning baserad på uppmätt SCOP-värde (verkningsgrad). En genomsnittsfamilj har en årlig elförbrukning av ungefär 3 000 – 7 000 kWh för uppvärmning av vatten. Delat på Beredas årliga SCOP-värde om 3,5 blir förbrukningen istället cirka 857 kWh – 2 000 kWh.

Varmvattenberedare - LSAB
Installation av luftvärmepump från Sverigepumpen, med Lindesbergs Sotningsdistrikt AB.

FYLL I DIN INTRESSEANMÄLAN – KLICKA HÄR!

En smart, effektiv och pålitlig varmvattenberedare!
Bereda har en inbyggd inverterkompressor som ger låg energiförbrukning och en förstklassig prestanda. Med smidig kontroll via varmvattenberedarens inbyggda LCD-skärm får du dessutom en mycket hög användarvänlighet. De smarta funktionerna underlättar för din komfort – med finesser så som veckotimer, nattläge, vattenvärmeläge, anti-legionella med mera. Teknken underlättar även installatörens arbete – såsom driftdata och dedikerad igångsättningsmeny. Sist men inte minst skapar den robusta konstruktionen en mångårig pålitlighet. Med rostfritt DUPLEX-stål säkerställs en ökad isolering och högsta skydd mot korrosion.

Reducerade CO2-utsläpp
Sverigepumpen Bereda uppfyller kraven för den senaste F-gasregleringen och bidrar till reducerade C02-utsläpp. Köldmediet R32 har ett lågt GWP-värde (Global Warming Potential) som gör det möjligt att minimera miljöpåverkan.

Våra luftvärmepumpar – anpassade för vårt nordiska klimat

Är du intresserad av att komplettera varmvattenberedaren Bereda med något av våra övriga luftvärmepumpssystem? Med oss får du hjälp att ta ett helhetsgrepp för såväl komfort som bättre uppvärmningsekonomi! Som representant för Sverigepumpen kan vi erbjuda ett brett sortiment, helt anpassat till vårt svenska klimat. Du kan läsa mer om luftvärmepumpar under fliken “Ventilationsskolan” som du hittar här. Eller fyll i din intresseanmälan nedan, så tar vi kontakt med dig för ett skräddarsytt förslag. Med vår kalkyl får du en ekonomisk överblick både på kort och lång sikt. Hos oss får du hjälp hela vägen; från förslag på vilken modell som passar just din fastighet, till själva installationen – som även är ROT-berättigad.

Boka vårt Bereda-möte: kostnadsfritt hembesök för personlig konsultation

Klicka i nedan för en personlig direktkontakt!
    OM LUFTVÄRME­PUMPAR

    Med skenande elpriser blir fördelarna med att investera i en luftvärmepump än mer uppenbara. Det handlar både om att komma åt den långsiktiga effekten, som att kunna minska bostadens uppvärmningskostnad. Men också om den direkta förbättringen av inomhusmiljön, både när det kommer till luftkvalitet och skön temperatur, varma och kalla dagar. Vill du läsa mer om luftvärmepumpar, gå till Sotarportalens avsnitt “Ventilationsskolan”, som du hittar på vår hemsida. Klicka här.

    Har du frågor?

    Hör gärna av dig till vår kundtjänst via kontaktsidan som du hittar här.